søndag den 10. maj 2020

Forårstræk på pause

10. maj 2020

De seneste 14 dages ferie på Skagen-halvøen har været præget af kulde og vind fra nordlige retninger. Ikke ligefrem opskriften på stort fugletræk på Danmarks top.

Yvonne var på ulvejagt næsten hver morgen, men indtil videre uden held. Andre har haft bedre held og næsten dagligt er der nye observationer af ulven i vores nærområde.

Men selv om ulven og vejret driller, så er det skønt at være i et af de mest fantastiske landskaber i kongeriget hvor tranen trompetere og storspove spiller.


Spurvehøg nyder godt af de mange trækfugle. Ellekrattet den 10. maj 2020
Vestsiden af Bunken Klitplantage. Yvonne spejder efter ulven over Råbjerg hede den 24. april 2020

Yvonne fandt de første to tranekyllinger på Råbjerg Hede allerede den 28. april 2020.
Yvonne på Råbjerg Miles sydlige parabelklit den 5. maj 2020.

Hver morgen har jeg fulgt trækket på Skagen Odde og oftest fra Grenen. De klassiske "Skagen-arter" som hvidnæbbet lom, islom og mellemkjove har lagt vejen forbi trods vejret og i de seneste par dage fik vi en lille forsmag på hvad Grenen kan på gode dage med pirol og hortulan og til slut mange småfugle, heriblandt vendehals.

De sidste par dage har der været mange småfugle og Skagen Fuglestations ringmærker har haft en del at se til. Det var "afrikatrækkerne", der ankom med sangere, fluesnappere og så kom der efterhånden også godt gang i svaler, skovpibere og gule vipstjerter.

Men alt i alt har de seneste 14 dage været noget under middel og vi er mange der ser frem til vinde fra den sydlige sektor og ikke mindst varme.


To fyrtårne på Grenen - Det Grå Fyr til venstre og RoC til højre den 2. maj 2020
Skagen Fuglestations ringmærker viser en vendehals frem den 9. maj 2020
Islom over Verdens ende den 9. maj 2020

Ingen kommentarer:

Send en kommentar