søndag den 26. januar 2020

Kvækerfinker i titusindvis

26. januar 2020

Titusindvis af kvækerfinker overnatter for tiden i den lille midtjyske by Hjøllund nord for Hampen Sø. Sådan har det i følge de lokale været siden jul.

Hvor mange fugle der reelt er tale om ved jeg ikke. Men jeg ved at det er et imponerende skue som alle der køre ad A13 mellem Tørring og Viborg bør stoppe op og se.

Fuglene overnatter i store grantræer i et område tæt op ad A13 lige nord for Kærhusvej et par hundrede meter nord for OK-tanken i Hjøllund.

En del folk vælger at se fænomenet fra de to vigeplader langs A13. Yvonne og jeg valgte i dag at gå ind ad Kærhusvej og væk fra bilstøjen fra A13. Det kan anbefales da man også får et godt overblik derfra.

Fuglene begyndte at ankomme ca. ½ time før solnedgang (i dag gik solen ned kl. 16.39 i Hjøllund) og tæt på solnedgang gik de fleste af fuglene til ro i en fantastisk lydkulisse fra de tusindvis af fugle.

Man skal holde sammen når der er hurtige jægere i området og det så ud til at de fleste kvækerfinker havde lært det. Over området så vi dværgfalk og to spurvehøge, og efter flere jagter sås dværgfalken til sidst med bytte.


Tusindvis af kvækerfinker, Hjøllund, 26. januar 2020



Ingen kommentarer:

Send en kommentar