lørdag den 29. februar 2020

Skovens hersker

28. februar 2020

Selv duehøgen er bange for den...siger man...

Den 17. april 2019 skræmte Yvonne, Anders og jeg en stor hornugle op fra en skrænt i Bunken Klitplantage. Kæmpeuglen tog flugten med bulder og brag og vi kunne følge den en halv kilometer, hvor den til sidst forsvandt for os bag træer mod sydvest.

Det var et fuldstændigt uventet møde og første observation af arten i området siden den 2. juni 2004. Dengang fandt Erik Kramshøj én i Ålbæk Klitplantage og denne fugl sås ligeledes kun én dag.

Den 27. december 2019 så og hørte Brian Kristensen imidlertid en stor hornugle i Råbjerg Plantage. Lokaliteten i Råbjerg Plantage ligger 4,2 km sydvest for det sted i Bunken Klitplantage, hvor vi så kæmpeuglen i april. Måske var det den samme fugl vi så...

For tiden kan du (næsten) hver aften høre den store hornugle tude lige præcis ved solnedgang, hvis du placerer dig på Troldkærvej tæt på det sted hvor Gammel Kirkevej munder ud.

Er du heldig kan du også få den at se, som det skete for mig i går. Afstanden var ret stor, omtrent en halv kilometer, men det blev oplevelsen ikke mindre af.


Stor Hornugle i landskabet, Råbjerg Plantage, 28. februar 2020


Stor Hornugle holder skarpt øje, Råbjerg Plantage, 28. februar 2020

Ingen kommentarer:

Send en kommentar