søndag den 4. oktober 2020

Lyngvigbanden i Falsterbo


4. oktober 2020 

Lyngvigbanden er netop hjemkommet efter at have tilbragt uge 40 ved Falsterbo i det sydligste Sverige, nærmere betegnet området syd for Falsterbokanalen. 

Falsterbo Fyr og Lyngvigbanden fra venstre EE, PLAF, ABB og ASF

Hver dag startede vi på Nabben en halv time før solopgang og sidst på formiddagen skiftede vi typisk obspost til umiddelbart nord for fyrhaven. Her blev vi så indtil midt på eftermiddagen. De fleste dage sluttede med en gåtur på kærlighedsstien langs Flommen, en tur på Knøsen og en enkelte tur til søerne i Börringe-området. 

Vejret var i hele periode præget af jævn til frisk vind mellem syd og nordøst og lunt vejr for årstiden. Vi var stort set forskånet for regn i dagtimerne og de fleste dage var med vekslende skydække og enkelte dage helt overskyet. Selv om vi ikke fik den ønskede sydvestenvind som kunne have givet os hundrede tusinde finker var vi godt underholdt hver eneste dag. 

Vi fik set i alt 141 fuglearter på turen. Heriblandt 92 trækkende sølvhejre på én dag, 1078 trækkende rød glente, 734 trækkende hedelærke og sjældnere arter som rødhalset gås, kongeederfugl, pungmejse, hvidbrynet løvsanger, gulirsk, lapværling og dværgværling.

Dæmringen på Nabben

Nabben i det fjerne

I weekenden er Nabben godt besøgt, men der er dog god plads

Et himmelsk lys på en grå dag

Paraplyerne var sjældent fremme

Falsterbo fyr og fyrhave - kulissen var i orden

EE har rettet blikket mod Måklappen øst for Nabben

En rødhalset gås blandt bramgæs på Knøsen



Ingen kommentarer:

Send en kommentar