tirsdag den 7. september 2021

Yvonne og ulven

23. august 2021

Operation "Yvonne og ulven" skulle sættes i gang hen over sommeren efter flere forgæves forsøg sidste vinter. Det var aftalen Yvonne og jeg imellem, efter at jeg så han-ulven i Hovborg-reviret den 7. marts 2021 efter flere forgæves forsøg dér og på Borris Hede og et enkelt forsøg i Stråsø-reviret.

Mandag den 23. august 2021 gik turen derfor til et af de kendte ulve-revir i det midtjyske og fulde af håb og forventning tog vi opstilling i udsigten. Klokken var da 18.30. Ud over os var der ikke et øje at se og det overraskede os.  

Området, hvor ulvene holder til, er lukket for offentlighedens adgang på grund af de ynglende ulve og det er rigtig fint. Men fra udsigten kan man få et fint kig ind området og måske, på behørig afstand naturligvis, være heldig og få et glimt af ulvenes liv.

Det var baggrunden for at vi en ualmindelig mandag aften stod og kiggede helt ud i det fjerne i et midtjysk hedelandskab. Efter et stykke tid fik vi selskab af to andre "spejdere" og sammen med dem blev der helt forgæves kigget ud i de allerfjerneste hjørner lige indtil klokken 19.40. 

Da spottede jeg en voksen ulv på ca. 1 km afstand, som nok lige havde rejst sig. Det lykkedes desværre ikke for Yvonne, eller de to andre, at få øje på den, inden den langsomt luntede ind bag en række fyrretræer og var væk. Øv, øv, øv...

Efter et kvarter råbte Yvonne pludselig: "Nu er den der igen...ulven", og da nåede jeg akkurat også at se den før den igen forsvandt. De to andre så stadig ingenting...

Den lidt trykkede stemning ændrede sig heldigvis blot 5 minutter senere. For omkring kl. 20 dukkede tre kåde ulveunger frem i mit teleskop-felt på selv samme arena hvor vi havde set den voksne ulv kort forinden...og så var den gode stemning tilbage :-)

Afstanden fra udsigten til ulvefamilien var ca. 1 km. Ungerne sås "on-and-off" igennem et kvarters tid og et lille glimt af optrinnet kan du få ved at se min video herunder fra en helt ualmindelig mandag aften...  

Klik her for at se videoen med ulveungerne



Ingen kommentarer:

Send en kommentar